Vi drömmer om en hållbar tillverkning, design och ekonomi

Till vardags bygger vi dörrar på Bovalls Dörrbyggeri. Vi gör det med hållbarhet, kvalitet och design som främsta fokus och har gjort så i över 50 år. Men vi vill göra ännu mer, därför byggde vi Studio Bovallstrand (precis vid havet bredvid vår dörrfabrik). Här vi har skapat en samlingsplats för människor som är intresserade av kvalitet, hållbarhet, inredning och design. Och som vi, är trötta på slit, släng och ytlighet. Vi vill skapa ett nätverk av människor och företag som brinner för samma sak som vi.

Vi har events, föreläsningar, workshops och idémöten. All form av hyra eller entré går oavkortat till Vi-skogen som planterar träd i östra Afrika. Vi själva tjänar inga pengar på Studion men ju fler människor vi samlar desto mer går tillbaka till skogen. Och jorden.

Studio Bovallstrand skapades ur vår vision: Trä, Hopp och Kärlek.

Vi har arbetat med att bygga dörrar i hållbart avverkat trä under många år. Vi har under denna tid träffat kunniga människor som förklarat för oss hur avskogning och fattigdom det hänger ihop, vilka utmaningar vi har och vad vi kan göra åt det. Vi har också förstått att många i Skandinavien har glömt att vi själva hade dessa problem för några generationer sedan och att dessa problem ledde till svält och utvandring.

Vi har också under många år haft mycket bra och intressanta besök till vår utställning och vi har länge funderat på att göra det bättre för våra besökare och att kunna ta emot större sällskap. Många av de vi träffat har, trots att vi arbetar med helt olika saker, haft mycket gemensamt. Det har gett oss både bra idéer, kunskap och energi.

Dessa personer vill vi arbeta med och skapa en samlingsplats för hållbarhet, kvalitet och design, både fysiskt men också online.

Så här är det möjligt för företag och organisationer att hyra studion för möten eller event. Hyra eller entré går oavkortat till Vi-skogen.