Leverantör

Levasflor African Hardwoods

Trä-leverantör och fanbärare för hållbart skogsbruk i sub-saharan Afrika. Levasflor har försiktigt utvecklats i över 12 år i nära samarbete med lokalbefolkningen och alltid med ekosystemets välbefinnande i första rummet.

Geografiskt placerade längs med östra gränsen av Gorongosa-parken i sydspetsen av ”The Great Rift Valley” har Levasflor’s skogar en speciell roll. De 50 000 hektar miombo-skog som vi sköter enligt FSCs alla uthållighetsprinciper har en mycket viktig funktion i landskapet. De allt mer isolerade nationalparkerna i Mozambique behöver uthålligt skogsbruk som skapar gröna korridorer för genetiskt utbyte och möjligheter till de migrationer mellan skyddade områden som många djurarter är beroende av.

Dessa skogar och dess fantastiska träslag blir allt mer sällsynta i världen. Rovdriften på dessa resurser gör att de få aktörer som bedriver uthålligt skogsbruk i dessa utmanande miljöer blir en allt viktigare del i den globala kampen mot avskogning. När vi dessutom kombinerar de ekologiska aspekterna med fattigdomsbekämpning och lokal utveckling har vi ett koncept som med rätt stöd kan bidra till att vända en hel industri i rätt riktning. Som enda FSC-certifierade aktör i naturskogsbranchen i Mozambique har Levasflor ögonen på sig. Kan vi klara det så kan andra följa i våra fotspår.

Att kunna tillhandahålla dessa unika träsorter till en internationell marknad som verkligen kan få materialet att komma till sin rätt; där virket kan få sitt rätta värde, är ett otroligt viktigt steg i kampen för djuren, människorna, skogen och framtiden.

www.levasflor.com

Våra vänner

Varumärke

Niclas Lidberg von Schantz

Niclas har hjälp Bovalls Dörrbyggeri med varumärkesfrågor i många år. Han tror mycket på att starka varumärken byggs genom äkthet och passion. Studio Bovalls är precis det.

Läs mer >

Studioägare

Inger & Eva Gustafsson på Bovalls Dörrbyggeri

Bovalls Dörrbyggeri AB tillverkar ytter- och innerdörrar av hög kvalitet, för hand, i hållbara material sedan 1943.

Läs mer >

Leverantör

Ängavången Ekgolv

Ängavången Ekgolv

Kunskap och omsorg hela vägen från skogen till färdigt golv.

Läs mer >

Matkreatör

Ida Östholm på Idas Café & Bistro

Vår egen matkonstnär Ida, lagar supergod mat och serverar på det mest kreativa sättet.

Läs mer >

Varumärke

Shepherd of Sweden

Vi jobbar med värdeorden Genuint – Skandinaviskt – Hantverk. Och vår filosofi är att allt vi gör skall vara Naturligt.

Läs mer >

Entreprenör

Janne Bark på Musselbaren

Skeppare på Märta. Krögare på Musselbaren i Ljungskile och på Smögen. Filosoferar kring att driva företag med hjärta och hjärna.

Läs mer >

Leverantör

Levasflor African Hardwoods

Trä-leverantör och fanbärare för hållbart skogsbruk i sub-saharan Afrika.

Läs mer >

Inredningsarkitekt

Torsten Hild

Oavsett sammanhang ligger mitt intresse i att skapa goda förutsättningar för människor att lyckas uppnå sina mål.

Läs mer >

Organisation

Vi-skogen

Vill du förhindra extrem torka? Plantera träd.

Läs mer >

Organisation

Svenska FSC®

FSC:s vision är ett skogsbruk som kan tillfredsställa nuvarande och kommande generationers sociala, ekologiska och ekonomiska behov och rättigheter.

Läs mer >