Varumärke

Shepherd of Sweden

Shepherd of Sweden bildades 1982 och vi finns i Svenljunga. Shepherds produkter säljs idag på 16 marknader från Japan i Öst till USA i Väst. I Europa är vi väl representerat och Skandinavien ser vi som vår hemmamarknad.
Vi jobbar med värdeorden Genuint – Skandinaviskt – Hantverk. Och vår filosofi är att allt vi gör skall vara Naturligt.

Vi jobbar bara med äkta material i Fårskinn och Ull. Vi har full kontroll på hela värdekedjan då vi köper råskinnen från slakterier i huvudsak från Australien och Nya Zeeland till vår produktion och som skickas på båt till vår produktionsenhet i Makedonien. (vi har ingen produktion på skinn från Merinofåret. Då vi tagit avstånd från så kallad mulesing.) Där bereds skinnen och sorteras för våra olika produktgrupper. Tofflor, kuddar, puffar och sittplättar bland annat, som sedan sys upp och skickas på lastbil till vårt lager i Svenljunga för vidare transport ut till respektive marknad.
Till vårt Homesortiment köper vi även skinn från olika länder som tex. Island, Färöarna, England och Sverige.

Älskas av alla. Helt naturligt.

Det är lustigt. Allt arbete forskare lägger ner för att skapa syntetiska fibrer som håller värmen när de är våta, är varma när det är kallt och svala när det är varmt, görs helt i onödan. Fårskinn och fårull har alla dessa egenskaper. Helt naturligt. Utan tillsatser. Dessutom är fårskinnet genom ullfettet lanolin vårdande mot huden och har antibakteriella egenskaper. Det är därför vi på Shepherd älskar att arbeta med fårskinn. Det har vi gjort sedan 1982.

Vi tål att synas i sömmarna

Vi har ett ord vi navigerat efter sedan starten, ett ord som väglett oss under alla år – naturligt. Här ligger essensen i allt vi gör, grunden till vårt hantverk och känslan i Shepherds produkter. Kanske beror det på ängarna, de betande korna och skogen vi har runt knuten utanför huvudkontoret i Svenljunga. Men framförallt beror det på vår passion för hantverket och fårskinnet.

Allt hänger ihop – kvalitet, människa och miljö. För oss är det lika naturligt att ta ansvar för att vår verksamhet fungerar optimalt och att våra medarbetare mår bra som hur det vi gör påverkar natur och miljö. Det är bland annat därför vi äger och kontrollerar hela kedjan från beredningen av råskinnet till färdiga produkter.

Våra skickliga medarbetare gör fortfarande mycket av arbetet för hand på traditionellt vis. Med vår långa erfarenhet vet vi att handens känsla och fingrarnas precision är oslagbara verktyg. Att arbeta med fårskinn – ett av naturens mest fantastiska material – upphör aldrig att fascinera och inspirera oss. Likt trädets ådring har skinnet en levande struktur och rörelse i sin textur som gör varje produkt unik.

Vi strävar alltid efter en så miljövänlig produktion som möjligt och arbetar med både Code of animal treatment och Code of conduct. Genom tester hos det oberoende engelska analysinstitutet Satra, säkerställer vi att våra produkter inte innehåller några farliga kemikalier.

För oss hänger allt ihop. Helt naturligt. Därför gillar vi Studio Bovallstrand.

www.shepherdofsweden.se

Våra vänner

Varumärke

Niclas Lidberg von Schantz

Niclas har hjälp Bovalls Dörrbyggeri med varumärkesfrågor i många år. Han tror mycket på att starka varumärken byggs genom äkthet och passion. Studio Bovalls är precis det.

Läs mer >

Studioägare

Inger & Eva Gustafsson på Bovalls Dörrbyggeri

Bovalls Dörrbyggeri AB tillverkar ytter- och innerdörrar av hög kvalitet, för hand, i hållbara material sedan 1943.

Läs mer >

Leverantör

Ängavången Ekgolv

Ängavången Ekgolv

Kunskap och omsorg hela vägen från skogen till färdigt golv.

Läs mer >

Matkreatör

Ida Östholm på Idas Café & Bistro

Vår egen matkonstnär Ida, lagar supergod mat och serverar på det mest kreativa sättet.

Läs mer >

Varumärke

Shepherd of Sweden

Vi jobbar med värdeorden Genuint – Skandinaviskt – Hantverk. Och vår filosofi är att allt vi gör skall vara Naturligt.

Läs mer >

Entreprenör

Janne Bark på Musselbaren

Skeppare på Märta. Krögare på Musselbaren i Ljungskile och på Smögen. Filosoferar kring att driva företag med hjärta och hjärna.

Läs mer >

Leverantör

Levasflor African Hardwoods

Trä-leverantör och fanbärare för hållbart skogsbruk i sub-saharan Afrika.

Läs mer >

Inredningsarkitekt

Torsten Hild

Oavsett sammanhang ligger mitt intresse i att skapa goda förutsättningar för människor att lyckas uppnå sina mål.

Läs mer >

Organisation

Vi-skogen

Vill du förhindra extrem torka? Plantera träd.

Läs mer >

Organisation

Svenska FSC®

FSC:s vision är ett skogsbruk som kan tillfredsställa nuvarande och kommande generationers sociala, ekologiska och ekonomiska behov och rättigheter.

Läs mer >