Entreprenör

Janne Bark på Musselbaren

Skeppare på Märta och krögare på Musselbaren i Ljungskile samt på Smögen.
Filosoferar kring att driva företag med hjärta och hjärna.

baren kan måhända räknas som en ganska enkel restaurang på västkusten. Men faktum är att vi valt vår nisch med största omsorg. Vi tycker musslor är rock´n´roll och för oss var det självklart att låta blåmusslan spela huvudrollen. Anledningen är i huvudsak att musslor är den miljösmartaste delikatessen, den är grym. För havet är den kanske en av de allra viktigaste inslagen för att faktiskt kunna ta hand om allt det kväve som släpps ut i våra hav. Musslor är dock inget reningsverk utan egentligen tvärtom, den är som havets egen lunga och en liten mussla, låt oss säga 2 år gammal, filtrerar 5 liter vatten varje timma. Musselodlingar är enorma riggar där det på en enda rigg som mäter 200 meter och består av 10 vajrar som alla hålls uppe av tunnor för att inte sjunka till botten. En rigg kan leverera 150-200 ton musslor vartannat år.

Som om inte detta vore nog så är musslor också en av de mest hälsosamma livsmedlen du kan äta. Näringsinnehållet imponerar med sitt låga kaloriinnehåll och för den stora proteinmängden. Så att musslor kan titulera sig som en mästare i fråga om att vara miljösmart mat råder ingen tvekan om.

På Musselbaren i Ljungskile och på Smögen är vår idé lika enkel som närodlad. Vi vill erbjuda blåmusslor till människan på det snabbast möjliga sättet. Vi har ett nära samarbete med Scanfjord som odlar alla de musslor vi kort därefter serverar till våra gäster. En stor del i vår verksamhet är också att vi erbjuder våra gäster att själv följa med ut till de milsvida riggarna och få lära sig mer om vad som döljer sig i havets eget skafferi.

För oss är det lika viktigt och inspirerande att samarbeta eller bara umgås med likasinnade, sådana människor och företag som givetvis brinner för vad de gör men kanske ännu mer för hur de gör det. Att få hänga med Inger och Eva är en ynnest och vi vill i all enkelhet hitta samarbeten kring det hållbara, lokala och slå ett extra slag för ett levande samhälle som kan sysselsätta lokalbefolkningen.

Därför finns vi i Studio Bovallstrand – för att få umgås med likasinnade och lära oss mer kring hur vi kan arbeta hållbart och lämna klotet jorden i ett bättre skick än vi tog det. Vi tror det är de små detaljerna som gör de stora skillnaderna och då kan vi också bidra. Vi är små och vi älskar detaljer.

www.musselbaren.se

Våra vänner

Varumärke

Niclas Lidberg von Schantz

Niclas har hjälp Bovalls Dörrbyggeri med varumärkesfrågor i många år. Han tror mycket på att starka varumärken byggs genom äkthet och passion. Studio Bovalls är precis det.

Läs mer >

Studioägare

Inger & Eva Gustafsson på Bovalls Dörrbyggeri

Bovalls Dörrbyggeri AB tillverkar ytter- och innerdörrar av hög kvalitet, för hand, i hållbara material sedan 1943.

Läs mer >

Leverantör

Ängavången Ekgolv

Ängavången Ekgolv

Kunskap och omsorg hela vägen från skogen till färdigt golv.

Läs mer >

Matkreatör

Ida Östholm på Idas Café & Bistro

Vår egen matkonstnär Ida, lagar supergod mat och serverar på det mest kreativa sättet.

Läs mer >

Varumärke

Shepherd of Sweden

Vi jobbar med värdeorden Genuint – Skandinaviskt – Hantverk. Och vår filosofi är att allt vi gör skall vara Naturligt.

Läs mer >

Entreprenör

Janne Bark på Musselbaren

Skeppare på Märta. Krögare på Musselbaren i Ljungskile och på Smögen. Filosoferar kring att driva företag med hjärta och hjärna.

Läs mer >

Leverantör

Levasflor African Hardwoods

Trä-leverantör och fanbärare för hållbart skogsbruk i sub-saharan Afrika.

Läs mer >

Inredningsarkitekt

Torsten Hild

Oavsett sammanhang ligger mitt intresse i att skapa goda förutsättningar för människor att lyckas uppnå sina mål.

Läs mer >

Organisation

Vi-skogen

Vill du förhindra extrem torka? Plantera träd.

Läs mer >

Organisation

Svenska FSC®

FSC:s vision är ett skogsbruk som kan tillfredsställa nuvarande och kommande generationers sociala, ekologiska och ekonomiska behov och rättigheter.

Läs mer >