Inredningsarkitekt

Torsten Hild

Jag heter Torsten Hild, och är utbildad inredningsarkitekt (MSA). Arbetstiden delar jag mellan en professur i möbeldesign vid Göteborgs Universitet, och mitt eget företag; 2hild AB. Oavsett sammanhang ligger mitt intresse i att skapa goda förutsättningar för människor att lyckas uppnå sina mål.

Efter drygt 25 år i inredningsbranschen har jag insett vikten av mötesplatser. Det är när vi träffar andra människor som våra idéer kan gå från tanke till handling. Bäst tror jag att det fungerar när det finns ett gemensamt intresse, eller en vision i botten, och högt i tak.
Studio Bovallstrand kan bli en sådan dynamisk plats. Förutsättningarna finns. Landskapet är karaktärsfyllt och inspirerande. Byggnaden bär historien men rymmer också möjligheten att utveckla. Med ett uppriktigt intresse för att faktiskt göra skillnad, tror jag att vi som träffas här kan ta några av de många steg som behövs för att bidra till en hoppfull framtid.

Utan att bli pretentiös vill jag vara med och påverka på ett positivt sätt. Design är fortfarande ett underskattat verktyg när det gäller att styra processer mot önskade mål. Det gäller inte bara produktutveckling, utan i princip alla sammanhang där människor går samman för att förverkliga visioner. Om människor med mod, energi och drömmar träffas är jag helt säker på att det kommer ut något gott. Exakt vad är svårt att säga, men något kommer att hända. Framtiden är omöjlig att förutspå, men om vi är aktiva händer något, om vi sitter still händer inget.

De studenter som jag handleder som professor är fyllda av förhoppningar. Riktningen är utstakad och Studio Bovallstrand kan bli en av de platser där de kan möta den väntande omvärlden.
Som inredningsarkitekt och designer är jag med och formar vår miljö tillsammans med olika aktörer. Fastighetsägare, byggare, brukare, myndigheter, med flera. Studio Bovallstrand kan vara den plats där vi möts och utvecklar våra tankar utanför de vardagliga ramar som så ofta begränsar oss.

Om jag skall nämna en styrka med Studio Bovallstrand, väljer jag: tydliga värden. Där blir vår värdekarta större. Ett stort hinder i dag för utveckling är vår allt smalare skala av värden. Platsen påminner oss om vad vi uppskattar och vad vi behöver. Naturen, historia, kultur, identitet, möten, långsiktighet, omsorg, möjligheter, är alla exempel på värden vi inte längre kan se som sekundära.
Det gör så klart vår uppgift svårare, att uppfylla alla behov som ett hållbart samhälle för med sig. Men det är just vad design är till för; att uppfylla behov. Hela människan, hela världen.

www.2hild.com

Våra vänner

Varumärke

Niclas Lidberg von Schantz

Niclas har hjälp Bovalls Dörrbyggeri med varumärkesfrågor i många år. Han tror mycket på att starka varumärken byggs genom äkthet och passion. Studio Bovalls är precis det.

Läs mer >

Studioägare

Inger & Eva Gustafsson på Bovalls Dörrbyggeri

Bovalls Dörrbyggeri AB tillverkar ytter- och innerdörrar av hög kvalitet, för hand, i hållbara material sedan 1943.

Läs mer >

Leverantör

Ängavången Ekgolv

Ängavången Ekgolv

Kunskap och omsorg hela vägen från skogen till färdigt golv.

Läs mer >

Matkreatör

Ida Östholm på Idas Café & Bistro

Vår egen matkonstnär Ida, lagar supergod mat och serverar på det mest kreativa sättet.

Läs mer >

Varumärke

Shepherd of Sweden

Vi jobbar med värdeorden Genuint – Skandinaviskt – Hantverk. Och vår filosofi är att allt vi gör skall vara Naturligt.

Läs mer >

Entreprenör

Janne Bark på Musselbaren

Skeppare på Märta. Krögare på Musselbaren i Ljungskile och på Smögen. Filosoferar kring att driva företag med hjärta och hjärna.

Läs mer >

Leverantör

Levasflor African Hardwoods

Trä-leverantör och fanbärare för hållbart skogsbruk i sub-saharan Afrika.

Läs mer >

Inredningsarkitekt

Torsten Hild

Oavsett sammanhang ligger mitt intresse i att skapa goda förutsättningar för människor att lyckas uppnå sina mål.

Läs mer >

Organisation

Vi-skogen

Vill du förhindra extrem torka? Plantera träd.

Läs mer >

Organisation

Svenska FSC®

FSC:s vision är ett skogsbruk som kan tillfredsställa nuvarande och kommande generationers sociala, ekologiska och ekonomiska behov och rättigheter.

Läs mer >